ooglidcorrectie

Esthetische aangezichtschirurgie

Esthetische ingrepen in het aangezicht worden zowel bij mannen als bij vrouwen steeds vaker uitgevoerd. Dat ook de MKA chirurg ingrepen doet om het uiterlijk van het aangezicht te verbeteren en te verfraaien is nog niet algemeen bekend.

Esthetische aangezichtschirurgie is een aandachtsgebied van de mond-, kaak- en aangezichtschirurgie dat focust op de weke delen in het aangezicht, zoals de huid, de spieren en het bindweefsel rondom het gewricht ( ligamenten), maar ook op het skelet van het gezicht.  Lees bij  kaakchirurgische correcties over de operaties die aan de kaak we uitvoeren

Hieronder gaan we in op de behandelingen van de weke delen. De cosmetische kant. 

  • Ooglidcorrectie
  • Wenkbrauw- en voorhoofdcorrectie
  • Littekencorrectie
  • Mondhoek lift
  • Injectables (Botox® en fillers)

Ooglidcorrectie

Bij de oogleden kunnen afwijkingen ontstaan die aanleiding geven tot klachten. Mensen worden bijvoorbeeld belemmerd bij het zien omdat ze tegen overtollige huid aankijken, ook kunnen mensen er ‘vermoeid uitzien’.

Wat gebeurt er tijdens de operatie?

De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving. Bij de bovenoogleden verwijderd de MKA chirurg de overtollige huid en zo nodig het onderliggende spier- en vetweefsel. De littekens bij de bovenoogleden worden gelegd in de plooi en zijn daarom onopvallend.

Na de operatie

De eerste week na de operatie zijn de oogleden gezwollen en zijn er soms bloeduitstortingen. Dit oogt niet zo fraai. Je kan eventueel een zonnebril dragen om het wat minder te laten opvallen. Na een week verwijderen we de hechtingen.
Door de vorming van een litteken kan het ooglid wat trekken. Het kan meerdere weken tot maanden duren voordat dit helemaal tot rust komt. Ook kan er langdurig een doof gevoel van de huid van de oogleden, een strak litteken of vochtophoping optreden. Het resultaat van een ooglidcorrectie is meestal blijvend, maar hangt wel af van verdere verslapping van het weefsel.

Wenkbrauw- en voorhoofd correctie

Soms is het nodig om behalve de oogleden ook de wenkbrauwen of het voorhoofd te corrigeren om de klachten te laten verdwijnen. Net boven de wenkbrauw of net in de haarlijn wordt een teveel aan huid verwijderd. Ook deze behandeling kan gewoon met plaatselijke verdoving worden uitgevoerd.

Litteken correctie

Littekens kunnen ontstaan bij beschadiging van de huid als gevolg van een operatie, een ongeval of een brandwond. Littekens kunnen na verloop van tijd dik worden (hypertrofisch) of er kan overmatige littekenvorming ontstaan. Een littekencorrectie kan het litteken minder opvallend maken, maar nooit volledig laten verdwijnen. De meeste littekencorrecties vinden plaats onder lokale verdoving.

Mondhoek lift

Veel mensen hebben last van hun mondhoeken, vooral tijdens koude en droge perioden. Hiervoor bestaan meerdere mogelijke oorzaken die meestal goed kunnen worden behandeld.

In sommige gevallen lukt dit echter niet en kan een mondhoeklift uitkomst bieden. Bij de mondhoeklift wordt er een stukje huid ter plaatse van de mondhoek verwijderd en wordt het lippenrood gelift. De plooi wordt daardoor minder diep. De ingreep kan onder plaatselijke verdoving op de polikliniek plaats vinden. Indien je ook wat vollere lippen wil, kan er ook nog overwogen worden om de mondhoeklift te combineren met een bovenliplift. Er wordt dan een stukje huid onder de neus verwijderd om de bovenlip wat op te trekken