Niet iedereen slaapt altijd even goed. Slecht slapen wordt een probleem als het gedurende een langere periode aanhoudt en het functioneren van iemand gedurende de dag beïnvloedt. Als de klacht van slecht slapen langer dan een maand aanhoudt en iemand functioneert daardoor overdag niet meer, dan spreken we van een slaapstoornis.
Ongeveer een derde van de mensen heeft wel eens last van een slaapstoornis. Ook kinderen kunnen er last van hebben. Meestal gaat een slaapstoornis vanzelf weer over, maar er zijn ook mensen bij wie de klachten aanhouden.

Een slaap- of waakstoornis heeft vaak een brede aanpak nodig door verschillende specialismen. Dit betekent dat, afhankelijk van de diagnose, onze specialisten in KNO, longgeneeskunde, neurologie en kaakchirurgie samenwerken om voor iedere patiënt de beste behandeling te garanderen. Wij streven ernaar onze patiënten binnen 24 uur na het eerste onderzoek een diagnose en behandelplan te geven. Bijvoorbeeld  slecht slapen vanwege snurken en/of apneu (OSAS).

Andere behandelingen slaapaandoeningen